Blog

Cum contribuie cazanele pe peleți DOMUSA TEKNIK la o lume mai sustenabilă?

cazane-pe-peleti

Modificările reglementărilor care au fost puse în aplicare de diferitele administrații publice ale diferitelor țări în ceea ce privește aerul condiționat au promovat îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea emisiilor poluante și trecerea către utilizarea noilor tehnologii care utilizează surse de energie regenerabile pentru a opera.

Strategia DOMUSA TEKNIK, în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante și îmbunătățirea eficienței energetice a produselor sale, permite să ofere pe piață produse avansate tehnologic care îndeplinesc toate cerințele de mediu cerute.

 

Dintre clasele de energie regenerabile, încălzirea cu biomasă este una dintre alternativele de luat în considerare. Cu toate acestea, deși biomasa este considerată energie regenerabilă, arderea biomasei poate emite și poluanți gazoși și solizi în atmosferă (oxizi de azot (NOx) și particule mai mici de 10 microni (PM10)). Emisiile de NOx din cazanele cu biomasă se datorează în principal azotului conținut în combustibil și nu atât de mult din sistemul de ardere. Prin urmare, este important să folosiți un combustibil de calitate.

 

Uniunea Europeană, cu scopul de a reduce impactul asupra mediului al arderii de biomasă, a stabilit limita de emisie pentru particulele din cazanele cu peleți, care trebuie respectată de la 1 ianuarie 2020, la 40 mg / m3 (în prezent 150 mg / m3 ) conform Directivei europene privind proiectarea ecologică (Directiva 2009/125 / CE). În ceea ce privește emisiile de NOx, limita a fost stabilită la 200 mg / m3.

 

În ultimii ani, au fost puse în aplicare diferite instrumente juridice în diferite țări. De exemplu, în Germania, din 2010 este permisă instalarea cazanelor cu peleți cu emisii de particule mai mici de 27 mg / m3; în Franța, pentru a obține sigiliul de calitate Flamme Verte și pentru a putea accesa subvenții publice pentru instalarea unui cazan pe peleți, începând cu 1 ianuarie viitor, emisiile de particule trebuie să fie mai mici de 20 mg / m3; în Italia au aprobat un Decret (Decretul 186/2017) potrivit căruia de la 1 ianuarie 2020 se pot instala doar cazane pe peleți cu emisii de particule sub 20 mg / m3 și emisii de NOx sub 178 mg / m3.

 

DOMUSA TEKNIK a optat pentru cercetare și dezvoltare, astfel încât cazanele sale pe biomasă să aibă un impact minim asupra mediului, reușind astfel să îndeplinească toate cerințele. Printre produsele sale din biomasă se remarcă gama BIOCLASS (pelete) și cazanele DUALTHERM (pelete și lemn de foc).

centrala pe peleti